XX | Hero | VI24 | Rugose defense ToBRFV

News - 05-12-2022

Rijk Zwaan bemutatja az első magas fokú ToBRFV rezisztenciával rendelkező paradicsom fajtáit

A paradicsom termés ráncosodását okozó ToBRFV vírus jelenléte világszerte hatalmas gazdasági veszteséget okoz a paradicsomtermesztésben. A Rijk Zwaan kutatói új, különleges genetikai tulajdonságot találtak, mely a paradicsom nagyfokú ellenállóságát biztosítja a ToBRFV- vel szemben

HR ToBRFV – Rugose Defense

Röviddel a vírus felfedezését követően a nemesítők programjaik részeként világszerte elkezdték fejleszteni a rezisztens fajtákat és széleskörűen tesztelték azok termesztési tulajdonságait mind belső, mind  jelentős termelőkhöz kihelyezett külső kísérletekben. A Rijk Zwaan Rugose Defense jelzéssel ajánlja a termelőknek legeredményesebben szereplő rezisztens fajtáit a mini szilva, cherry, cocktail és közepes méretű fürtös szortimentjéből. 

Bármely alanyra oltva jól termeszthető fajták

A magas ToBRFV rezisztenciájú Rijk Zwaan paradicsomfajták minden a kereskedelmi forgalomban elérhető alannyal kompatibilisek. Kísérletek igazolják, hogy a Suzuka RZ alany mind a fogékony, mind a rezisztens fajtákkal együtt jól teljesít. 

További információért lépjen kapcsolatba velünk!

A Rijk Zwaan a következő termesztési ciklusokban is folytatja az új fajták bemutatását high-tech és normál hajtatásban történő termesztéshez. Cégünk köszönetét fejezi ki azoknak a termelőknek, akik támogatták az első HR rezisztenciájú paradicsomok termesztési kísérleteinek kivitelezését a high-tech szegmensben.

Felkeltettük az érdeklődését, szeretne többet tudni a ToBRFV rezisztens fajtáinkról?

Látogasson el Rijk Zwaan Rugose Defense weboldalára, nézze meg bemutató videónkat.