Bio szortiment

Ellenálló növények

Világszerte emelkedik a bio zöldségek iránti igény. Rijk Zwaan speciális, széles körű rezisztenciával és magas minőséggel rendelkező fajtákkal járul hozzá a bio termesztés sikeréhez. Több évtizedes szakmai tapasztalatunk alapján és az organikus termesztési módszerek naprakész ismeretének birtokában fejlesztettük ki ezeket, figyelemmel a bio zöldségek piacára és a vonatkozó jogi környezetre is.


Speciálisan biotermesztésre fejlesztve

A fajták, melyeket Rijk Zwaan kifejezetten biotermesztésre nemesít, jó növekedési eréllyel, nagy termőképességgel és mindenekelőtt széleskörű rezisztenciával rendelkeznek a különféle betegségekkel és kártevőkkel szemben. Valamennyi biotermesztésre ajánlott fajtánkat jó íz, magas minőség és hosszú pulton tarthatóság jellemzi, melyek a sikeres termesztés biztosítékai. Nemesítőink külön figyelmet fordítanak az egyes fajták organikus termesztéssel kapcsolatos tulajdonságaira. Például a blueleaf uborka fajták – melyek sötét kékeszöld levelükről ismerhetők fel – magas természetes rezisztencia szinttel rendelkeznek.


Egyre szélesebb kínálat

Bio termesztésre használható fajtáink körét folyamatosan bővítjük. Jelenleg is széles választékát tudjuk vevőinknek kínálni mind bio, mind csávázatlan vetőmagjainknak. Organikusan termelt vetőmagjaink mindenben megfelelnek az európai illetve észak-amerikai tanúsító hatóságok támasztotta követelményeknek. Világszerte figyelemmel követjük a vonatkozó szabályok illetve a piaci igények változásait és ennek megfelelően módosítjuk nemesítési munkánkat is.


Középpontban a vásárlók

A biozöldségek piacára szánt termékeink gyakran különlegesek, feltűnőek, mint például a csíkos padlizsán fajtáink. Ez természetesen csak ez egyik módja annak, ahogy a fogyasztók igényeire válaszolunk illetve felkeltjük partnereink érdeklődését. Fajtaválasztékunk lehetővé teszi az egész éves organikus termesztést a különböző termesztő területeken.