For Defense

A For Defense védelmet kínál a fuzáriummal szemben

Rijk Zwaan For Defense uborka fajtái védelmet nyújtanak a fuzárium fertőzéssel szemben. Ez a gomba hosszú évek óta súlyos problémát okoz az uborka termesztésben világszerte. A betegség negatív hatással van a termés mennyiségére és minőségére is. A rezisztens fajták hatékony megoldást kínálnak a termelőknek. For Defense Rijk Zwaan Defense termékcímke sorozatának tagja.

"With For Defense varieties I don’t have stress anymore during the cultivation process"

- Marinos Epitropakis

Ezért választják a termelők a For Defense-t

A Fusarium oxysporum f. sp. cucumber kórokozó gomba a talajban illetve a termesztő közegben előforduló gomba, mely a gyökérrendszert támadja meg és igen bonyolult megszabadulni tőle. Azok a termelők, akik fuzárium-rezisztens fajtával dolgoznak, biztosak lehetnek a termesztés eredményességében és a termésminőségben. Ezen kívül, kevesebb növényvédő szerre van szükség, így a termesztési környezet is egészségesebb. Mindezek eredményeképpen a termelők biztonságban vannak a termesztési ciklus során.

A For Defense előnyei

  • Biztos termesztés
  • Jobb termésminőség, kevesebb veszteség
  • Csökkentett növényvédőszer felhasználás
  • Jobb munkakörülmények

For Defense uborka fajták

Rijk Zwaan szortimentjében egyre növekvő számban találhatók fuzárium ellenálló fajták. A For Defense fajták különösen alkalmasak olyan régiókban történő termesztésre, ahol a betegség előfordulási gyakorisága magas, mint például Spanyolország, Görögország, Dél-Afrika. A For Defense fajtákat a címke mellett a fajtanév is jelöli, mely mindig ’For’-ral kezdődik, mint Forami RZ vagy Fornax RZ.

A fuzárium hatása az érzékeny fajtákra

Mint a talajban illetve a termesztőközegekben előforduló gomba, a fuzárium a növények gyökerét támadja meg. Először csak néhány levél kezd enyhén hervadni. A kezdeti fertőzés után néhány nappal a hervadás előrehaladottabbá válik. A gomba a szárat és a leveleket is megtámadja és a növény már nem képes fejlődni. Ráadásul az ilyen növények a további fertőzések kiinduló pontjaivá válnak.

A kísérletek egyértelmű különbséget mutatnak

Jelentős különbség van a kórokozónak a rezisztens illetve az ellenállósággal nem rendelkező növényekre gyakorolt hatásában. Rijk Zwaan rezisztens illetve érzékeny fajtái egyértelmű különbséget mutatnak a fertőzött talajú üvegházban végzett kísérletekben. Kérjük nézze meg time-lapse videónkat, hogy Ön is lássa a különbséget!

A továbbfertőzés kockázatának minimálisra csökkentése

Bár Rijk Zwaan ForDefense fajtái rezisztensek a fuzáriummal szemben, a 100%-os védelemre nincs garancia. Ezért elengedhetetlenül szükséges a megfelelő munkahelyi higiénia fenntartása a kórokozó tovább terjedésének megakadályozására.