30 szept 2020

Folyamatosan változó értékesítési csatornák

A koronavírus járvány folyamatos változásokat okozott a zöldség-gyümölcs értékesítés terén. A friss áru termelők és feldolgozók keresik az új helyzethez történő alkalmazkodás lehetőségeit. A piac szereplői elhúzódó válságtól tartanak. Ezek a legfontosabb megállapításai egy a De Lier-i központú holland zöldség nemesítő cég, a Rijk Zwaan által üzleti partnerei és szakemberei körében elvégzett felmérésnek.

A friss zöldég-gyümölcs értékesítési láncok világszerte hasonló változásokra számítanak. Rijk Zwaan szakemberei Kínából, Indiából, Oroszországból, Európából, az USA-ból és Dél-Afrikából is azt jelezték, hogy a járvány felgyorsította az online rendelés és a házhoz szállítással történő vásárlások amúgy is egyre növekvő mértékű elterjedését. Ez azonnali reakcióra késztette az olyan kiskereskedelmi láncokat, mint az Alibaba, Walmart, Carrefour és Lidl, hogy fokozzák befektetéseiket az online kereskedelem terén. A dobozos friss élelmiszer előállítók mint a Marley Spoon és a HelloFresh egyre inkább megvetik a lábukat a piacon, különösen Európában és Ausztráliában. Az élelmiszer ellátási szektort minden földrészen súlyosan érintette a visszaesés, amerikai szakértők szerint az ágazatban 70%-kal voltak alacsonyabbak a bevételek az augusztusban megszokottnál.

Nő az érdeklődés az egészséges ételek otthoni elkészítése iránt

A fogyasztók a világ minden részén új megoldásokat keresnek és egyre inkább választják a friss és egészséges élelmiszereket, különösen népszerűek a hosszan pulton tartható zöldségfélék. Ez új lehetőséget jelent az ágazat számára. Egy brazil szakértő szerint a vásárlók aktívan keresik a tápértékkel kapcsolatos információkat is. Az emberek egyre inkább előnyben részesítik a helyi termelőket és termékeiket. Emellett a járvány jelentős fellendülést hozott az otthoni főzés terén, különösen Az USA-ban, Latin-Amerikában, Ázsiában, Európában és Ausztráliában, vagyis a fogyasztók mindenhol keresik az új ötleteket. Ez magyarázza a friss dobozos élelmiszerek sikerét mind a szupermarketek, mind a kiszállítással foglalkozó cégek körében.

Megosztjuk piaci információinkat partnereinkkel

Rijk Zwaan folyamatosan megosztja a piaci információit partnereivel.  Cégünk elkötelezett abban, hogy segítsen a változó körülményekhez történő alkalmazkodásban: akár a termékpaletta változatosabbá tételében, akár a digitális kereskedelem vagy a gépesítettség hatékonyabb működésének tekintetében. A kutatás rámutat arra, hogy a megfelelő munkaerő megtalálása illetve a biztonságos munkakörülmények megteremtése az egyik legfontosabb kihívás a termelők részére. Vetőmag nemesítő cégként olyan fajták létrehozásán dolgozunk, amelyek összhangban vannak ezen új igényekkel, úgymint a hosszú pulton tarthatóság, a dobozos értékesítéshez megfelelő méret vagy a gépi betakaríthatóság. Továbbá, partnereinkkel egyetértésben Rijk Zwaan-nál számos inspiratív megoldást kínálunk a fogyasztók részére az otthoni főzéshez, beleértve a Love My Salad platformunk nyújtotta lehetőségeket. Mi így osztozunk az egészséges jövőben !

www.rijkzwaan.com

#StrongerTogether