28 szept 2015

Fontos bejelentés a Leafy Event-en: Rijk Zwaan bemutatja a Knox™-ot!

2015. szeptember 28-án a Leafy Event rendezvényén Antwerpenben a Rijk Zwaan a salátáknak egy olyan új genetikai tulajdonságát mutatja be, mely által a levelek lassabban színeződnek rózsaszínre a vágás után.

Main wish of the fresh cut companies

Ez tényleg különleges esemény, a cégen belül számos kollégánk dolgozott ezen a mérföldkőnek számító újításon az elmúlt több mint 10 évben.

Knox™ mintegy 2 nappal hosszabbítja meg a saláta levél eltarthatóságát. Bauke van Lenteren, a Rijk Zwaan Convenience Managere rámutatott: „Ezzel a fejlesztéssel közvetlenül a feldolgozók igényeire válaszolunk. A Knox lehetővé teszi az oxigén-szegény csomagolási technológia mellőzését. Ez költségkímélő megoldás és az áru márkázására is több lehetőség nyílik. Továbbá, az áru mentes lesz az oxigén-szegény csomagolás felnyitásakor jelentkező kellemetlen szaghatástól is.”

„A Knox az élelmiszer-lánc többi tagja számára is hasznos. A hosszabb eltarthatóság által a nagykereskedők számára könnyebb a készletezés és kevesebb a veszteség. Magától értetődő, hogy ezek az előnyök kedvező fogyasztói tapasztalatokhoz is vezetnek: a vevők hosszabb ideig élvezhetik a csomagolt saláta frissességét. Azt várjuk, hogy a Knox-nak köszönhetően gyakrabban vesznek salátát az emberek, ami a fogyasztás bővüléséhez vezet”- teszi hozzá Bauke.
 

Az együttműködés remek példája

A Knox kifejlesztésében a Rijk Zwaan számos részlege részt vett. A folyamat fontos lépése volt a megfelelő tesztelési módszer kialakítása, ami a saláta nemesítés, illetve a kutatás fejlesztési részlegek együttműködésével vált lehetővé. Amikor ezt a tulajdonságot biztosan izolálni tudták, a genomikus nemesítés és a bioinformatikusok kifejlesztették a megfelelő markert a kimutatáshoz, a nemesítők pedig be tudták építeni a tulajdonságot a különféle saláta-típusokba. Végül a marketing- és értékesítési osztály kidolgozta a bevezetési tervet, melynek keretében az új tulajdonságot a Leafy Event-en mutatjuk be, annak kiemelt eseményeként.

New lettuce trait of Rijk Zwaan is Knox