09 júl 2015

Global Gherkin Days - a konzervuborka világpiaci találkozó a Rijk Zwaannál

Rijk Zwaan 2015. jűlius 6-7-én tartotta Global Gherkin Days elnevezésű konzervuborka rendezvényét Németországban, mely eseményen 22 országból több mint 200-an vettek részt.

A leading role

„A konzervuborka piac egyre inkább nemzetközivé válik és egyúttal a marketing tevékenység szerepe is felértékelődik” – mondta Gerald Krischke, Rijk Zwaan nemzetközi konzervuborka termékfelelőse. „Rijk Zwaan vezető szerepet kíván betölteni ebben a folyamatban és partnereinket segítjük abban, hogy közösen minél nagyobb mértékű fejlődést tudjunk elérni. Ezért szerveztük ezt az eseményt is, mely magában foglalta a fajtabemutatót kísérleti területünkön, a gépbemutatót és a konferenciát, ahol a nemesítési eredményekről, termesztésről, feldolgozásról és marketingről kaptak információt a résztvevők.”

Hosszú távú elképzelések

Rijk Zwaan hosszú távú koncepciót dolgozott ki a konzervuborka piaccal kapcsolatban, mely alapjául szolgál a  folyamatok proaktív megközelítéséhez, mint a specializáció és gépesítés kérdése. „Létrehoztunk egy világméretű szaktanácsadói hálózatot, kollégáink  folyamatosan kapcsolatban vannak az uborka piac szereplőivel. Ennek eredményeként széles fajtakínálattal rendelkezünk mind az öt meghatározó termesztési típusban és  olyan sikeres fejlesztéseken dolgozunk mit a partenokarp fajták az amerikai (USA) piacra vagy az alacsony fényigényű fajták fólia alatti hajtatásra.”

Értékes együttműködés

A résztvevők nagy számának és  lelkesedésének köszönhetően a Global Gherkin Days 2015 számos érdekes és fontos megbeszélés színhelye volt arról, miként szolgálhat előnyökkel az együttműködés  a teljes konzervuborka vertikum számára. „A konzervuborka szakma nagyon emberközpontú. Ezért olyan értékes a globális konzervuborka-együttműködésünk. Azáltal, hogy a világ minden részéből érkezett szakemberek találkoztak, a rendezvény elősegítette a személyes kapcsolatok kialakulását és a szakma jövőjével kapcsolatos elképzelések megosztását egymással.”

Group photo of Global Gherkin Days in Germany