19 szept 2015

A Grüner Merkur díjat 2015-ben a Rijk Zwaan nyerte el

Ez év szeptember 18-án Düsseldorfban, a Német Zöldség-Gyümölcs Kongresszus keretében adták át a Grüner Merkur díjat a Rijk Zwaan képviselőjének. Rijk Zwaan a friss termék ágazat fellendítéséért végzett erőfeszítései jutalmául nyerte el ezt a tekintélyes elismerést.

Collaboration in the entire chain

A díjat odaítélő bizottság indoklása szerint Rijk Zwaan tevékenysége kitűnő példája annak, hogyan járulhat hozzá a teljes zöldség termelési-forgalmazási  lánc új, sikeres termékek kifejlesztéséhez. Ez a legjobb  módja a fogyasztó igényeinek illetve a lehetséges jövőbeli tendenciák összehangolásának. A folyamatos információcsere és a cég jövő-orientáltsága kiváló alapot nyújt a megfelelő döntésekhez a kutatás-fejlesztési munka terén.

K+ F befektetések

Rijk Zwaan nagy hangsúlyt helyez az innovációra; a családi tulajdonú cég hosszú távú koncepciójának megfelelően árbevételének 30%-át évről évre kutatási-fejlesztési célra használja fel. „Rijk Zwaan folyamatosan sikereket ér el innovatív termékeivel, melyek az egész szektort erősítik, egyúttal ki is szélesítik a kategóriát. Ezáltal Rijk Zwaan a teljes ágazatnak nagy szolgálatot tesz”– áll a bizottság értékelésében.

Élelmiszerlánc-projektek

Rijk Zwaan számára Németország nagyon fontos piac. Az 1990-es évek elején először itt hozott létre a cég olyan együttműködést, melyek során egy adott fajta termelőinek árumennyiségét a kereskedők igényeivel összhangba hozta. Röviddel később Rijk Zwaan további projekteket szervezett feldolgozók, készétel forgalmazók illetve a lánc más tagjainak közreműködésével. Egyebek mellett ilyen együttműködés eredményeképpen született meg a Salanova – a friss konyhakész saláta, mely a Fruit Logistica 2006-os Innovation Award díját is elnyerte, illetve a paradicsom termékpaletta is számos újdonsággal bővült. 2012-ben szintén a cég kezdeményezése mellett indult el a lovemysalad.com oldal, mint a professzionális zöldségágazat és a fogyasztók közötti kapcsolat új platformja.

Win-win kapcsolat

„Az elmúlt 20 évben számos hosszú távú kapcsolatot hoztuk létre világszerte és mindig kölcsönösen előnyös partnerségre törekedtünk”- mondta Jan Doldersum, Rijk Zwaan Marketing és Business Development Managere. „Rendkívül büszkék vagyunk a Grüner Merkur díjra, és a szakma bátorításaként értékeljük arra, hogy a jövőben  is ugyanígy folytassuk. Továbbra is együtt kívánunk dolgozni partnereinkkel, hogy újabb egészséges és vonzó termékeket hozzunk létre és ezáltal hozzájáruljunk a zöldségfogyasztás növekedéséhez világszerte.”

A Grüner Merkur díj kezdeményezője a Fruchthandel Kereskedelmi Magazin, és évenként ítélik oda egy személynek vagy szervezetnek a zöldség-gyümölcs ágazat szereplői közül.

http://www.fruchthandel.de/awards/gruener-merkur/gruener-merkur/

 

 

Rijk Zwaan wins Gruner Merker 2015