07 márc 2017

A KNOX™ nyerte a Fruit Logistica Innovációs Díját 2017-ben

2017. február 10-én tizenegyedik alkalommal hirdették ki a Fruit Logistica Innovációs Díj (Innovation Award) nyertesét. A rendezvény több mint 70.000 látogatója szavazhatott a 10 jelölt közül a kedvencére, ezért mi különösen büszkék vagyunk arra, hogy a győztes a Rijk Zwaan KNOX™ lett.

„Hab a tortán”


„Ez az elismerés a „hab a tortán”, mellyel a több mint 10 éves intenzív nemesítői munkánkat honorálta a szakma. Teljes szívből köszönjük a látogatóknak a szavazatokat illetve kereskedelmi partnereinknek azt, hogy bíztak a KNOX™-ban” – teszi hozzá Bauke van Lenteren, Rijk Zwaan Levélzöldségek Marketing Specialistája.


Előnyök a teljes élelmiszer-ellátási lánc számára


KNOX™ egy új tulajdonság a salátafélékben, melyet Rijk Zwaan 2015 szeptemberében mutatott be. Több mint 10 éves nemesítő munka eredményeként Rijk Zwaan olyan saláta fajtákat nemesített, melyek a vágási felületeken később kezdenek rózsaszínűre elszíneződni. Ez a tulajdonság számottevő előnnyel jár a teljes élelmiszerlánc számára: csökken a feldolgozók és a kereskedők vesztesége, a fogyasztók pedig több friss salátát vásárolnak a jobb eltarthatóság miatt.
A KNOX™ -ot nagy érdeklődés övezte Berlinben a Fruit Logistica kiállítás ideje alatt Bauke van Lenteren szerint : „ A látogatók kellemesen meglepődtek a látottakon. A KNOX™-ot kifejezetten a feldolgozók legfontosabb igényei alapján fejlesztettük ki. A friss vágott saláták forgalma jelentősen nőtt az utóbbi időben, de a rózsaszín elszíneződés problémát jelentett. A KNOX™ jelentősen növeli az eltarthatóságot. A kereskedők számára további előnyt jelent a jobb készletezhetőség és a kevesebb veszteség. Vizsgálataik szerint mindössze 1 nappal hosszabb eltarthatóság a friss termékeknél 25%-kal kevesebb eldobandó hulladékot eredményez, ezért ennyire nagy a lelkesedés a KNOX™ kapcsán! A Fruit Logistica ideje alatt hatalmas volt az érdeklődés mind a termelők, mind a feldolgozók és kereskedők részéről világszerte.”


A KNOX™ piaci bevezetése folytatódik


A KNOX™ piaci bevezetése 2017-ben is folytatódik. Saláta feldolgozók  Angliában, Svájcban, Lengyelországban, Ausztráliában illetve az USA-ban már dolgoznak ezekkel a fajtákkal, több más országban pedig javában folynak a kísérletek, feldolgozói illetve fogyasztói tesztek. Mindeközben Rijk Zwaan továbbra is dolgozik a fejlesztésen, hogy minden saláta-típusban rendelkezésre álljon KNOX™ tulajdonsággal rendelkező fajta. A Fruit Logistica Innovációs Díj – a nemzetközi zöldség-gyümölcs szektor legfontosabb szakmai elismerése – külön motivációt jelent számunkra e cél elérésére.