26 jún 2020

A sárga Sweet Palermo paprika a legjobb értékelést kapta az International Taste Institute-tól

E hónap folyamán Rijk Zwaan sárga Sweet Palermo® paprikája a lehető legjobb, három csillagos minősítést ért el az International Taste Institute Superior Taste Award 2020 értékelésén, a piros Sweet Palermo paprika pedig rendkívül elismerésre méltó 2 csillagos minősítést kapott. A Sweet Palermo az első hegyes édes paprika amely kiérdemelte ezt az ízélménnyel kapcsolatos elismerést.

Évről évre egy tekintélyes - többek között Michelin csillagos - séfekből álló, 20 különböző országot képviselő szakmai bizottság értékeli a világ minden részéről származó étel és ital termékeket, az első benyomás, megjelenés, aroma, íz és állag szempontjából. A lehető legmagasabb, 3 csillagos minősítéshez a felsorolt paraméterek tekintetében 90% feletti átlagot kell az adott terméknek elérnie.

Több mint 90%-os eredményt ért el  a sárga és 87%-ot  a piros Sweet Palermo paprika

A sárga Sweet Palermo három csillagos minősítése nem volt teljesen váratlan. A korábbi fogyasztói tesztek megerősítették, hogy a típus kellemesen édes ízű, jellegzetes aromával bír és értékes tagja a Sweet Palermo fajtakörnek. A termékkör zászlóshajója, a piros Sweet Palermo rendkívül figyelemre méltó 87%-os értékeléssel a 2 csillagos minősítést nyerte el a Superior Taste Award-on. A narancssárga és a csokoládé színű típusok szintén 2 csillagot kaptak.

A jó íz kulcsfontosságú

Rijk Zwaan illetve a Sweet Palermo termelők örömmel fogadták ezt az eredményt, mivel az íz meghatározó tulajdonság ennél a hegyes édes típusnál. A hosszú érési folyamat alatt a Sweet Palermo ízanyagai lassabban alakulnak ki mint más paprikáknál és az ízélmény jóval intenzívebb. A séfek értékelése meg is erősíti ezt a gyakorlatban.

Rendszeresen díjazza a piac a Sweet Palermo paprikát

A Sweet Palermo gyakran részesül különféle elismerésekben. Idén már elnyerte az Év Íze díjat Spanyolországban. 2018-ban egy piros Sweet Palermo és csokoládé alapú recept nyerte el a FICA Summer Event díját Hollandiában, 2015-ben pedig az Év Termékének választották Lengyelországban a Fresh Market Fair szakkiállításon. Első elismerését még 2012-ben kapta Hollandiában, mint a legjobb paprika a Foodlog’s friss termék kategóriában.

Szeretne többet megtudni a Sweet Palermo paprikáról?

Olvassa, töltse le a Sweet Palermo Hírlevelünket és keresse fel a www.sweetpalermo.com oldalt!

 

Sweet Palermo Hírlevél letölthető