Knox™

Knox™

Rijk Zwaan által kifejlesztett Knox™ tulajdonság révén a salátalevelek vágás utáni elszíneződése lassabb, ezáltal a saláta tovább friss marad.

Knox™

A konyhakész áru forgalmazása fontos trend a zöldségszakmában, ami a zöldségfogyasztás növelésének is hatékony eszköze. A Knox™ az egyik legfontosabb új fejlesztésünk – egy új tulajdonság, amely csökkenti a saláta levelek rózsaszín elszíneződését a vágást követően. Ennek eredményeként a Knox™ legalább 2 nappal meghosszabbítja a saláta eltarthatóságát. Ezzel a tulajdonsággal Rijk Zwaan a friss vágott salátákat és a tasakolt termékeket forgalmazók egyik legfontosabb problémájára nyújt megoldást.

Számos fajta rendelkezik a Knox™ tulajdonsággal

Rijk Zwaan már mintegy 10 salátafélébe építette be a Knox™ tulajdonságot, mint például a római, batávia, jégsaláta, fejes saláta, crispy és fejes Salanova® típusok. Mindez tíz éves kutató-fejlesztő munka eredménye. Különféle labortesztek és széles körű feldolgozási próbák bizonyították, hogy a Knox™ eredményesen működik.

A saláta tovább friss marad

A Knox™ a feldolgozókkal és forgalmazókkal szoros együttműködésben lett kifejlesztve, akiknek a levelek elszíneződése az egyik legnagyobb problémája. A Knox™ saláták tovább frissek maradnak és ezáltal vonzóbbak a vevők számára, de ez nem az egyedüli előnyük. Mivel a Knox™ salátákat nem feltétlenül szükséges csökkentett oxigéntartalmú csomagolásban forgalmazni, ez költségcsökkentést illetve több lehetőséget jelent a keverékek előállításakor. A hosszabb eltarthatóság kevesebb élelmiszer hulladékot is eredményez. És, mivel a saláta a fogyasztóknál is friss marad, szívesen vásárolnak belőle újra, ami növeli a forgalmat.

Bővebb információ a Knox™-ról