Komfort zöldségfélék

Optimális gazdaságosság

A komfort zöldségfélék terjedése meghatározó folyamat a zöldségszakmában, egyúttal a zöldségfogyasztás növelésének is egyik eszköze. Rijk Zwaan innovatív zöldség szortimentje segítséget nyújt a termelőknek, feldolgozóknak és fogyasztóknak a leggazdaságosabb működéshez.


Speciális tulajdonságok

A zöldségfeldolgozó cégek különösen érdekeltek az eldobandó hulladék mennyiségének csökkentésében, a hosszabb pulton tarthatóságban, az áru könnyű kezelésében és mutatós megjelenésében. A nemzetközi komfort-zöldség szektor Rijk Zwaan-t innovatív és megoldásorientált partnerként tartja számon. A salátáknál a gépi betakarítás például számottevően csökkentheti a gyári feldolgozási igényt.


Együttműködés

A megfelelő fajta megtalálása a jó együttműködés kérdése is. Partnereinkkel folyamatosan megosztjuk információinkat nemzetközi komfort-zöldség szakértői hálózatunkon keresztül. A sikeres végtermék előállításához a technikai kérdések éppúgy fontosak, mint a fajta színe, íze vagy alkalmassága mosásra illetve hosszabb tárolásra. A nagy termésátlag és a ’kertészbarát’ termeszthetőség szintén fontos szempontok.


Innovatív fajtaválaszték

Rijk Zwaan piacvezető a salátafélék területén. Remek példája a komfort-zöldségekkel kapcsolatos innovációnak a KNOX™, a salátaféléknek azon tulajdonsága, hogy a vágási felületek később színeződnek el rózsaszínűre. Más új termékek, mint például azok a salátafajták, amelyek jól tűrik a hőt, a savasabb önteteket és ilyen körülmények között is megőrzik színüket és roppanósságukat, kifejezetten a szendvicsekben történő felhasználásra lettek kifejlesztve. Ismét más, rendkívül népszerű fejlesztésünk a Salanova®, a salátatípus, mely egyetlen vágással számtalan apró levélkére bontható. Kifejlesztettük továbbá a Caribbean sorozatot – a kantalup dinnyét lényegesen jobb pulton tarthatósággal és hatékony kezelhetőséggel, finom, vékony héjának és kisebb magházának köszönhetően.


Önt is érdekli, hogyan tud Rijk Zwaan segítségével egyre könnyebben eligazodni a komfort-zöldségfélék között? Az Ön régiójához legalkalmasabb szortiment ügyében keresse Rijk Zwaan képviselőjét!