Lt Defense

Lt Defense

A lisztharmat (Leveillula taurica, Lt) a paprika egyik legveszélyesebb kórokozója. Rijk Zwaan rezisztenciát fejlesztett ki a paprika lisztharmattal szemben. Ez a rezisztencia egyre több Rijk Zwaan fajtában található meg. Ezek a Lt Defense jelzés alapján különböztethetők meg.


Kevesebb lisztharmat

A Rijk Zwaan paprika fajták mérsékelt rezisztenciával rendelkeznek a lisztharmattal szemben. Ez azt jelenti, hogy a standard fajtákhoz képest kevésbe érzékenyek a lisztharmat fertőzésre. A Lt Defense fajták képesek a lisztharmat kórokozó fejlődésének lassítására. Ezzel nem csak a növény károsodását késleltetik, de egyúttal több idő állhat a termelők rendelkezésre a védekezéshez. Ezen túl az Lt Defense fajták a megszokott magas minőséget és termőképességet képviselik.

Gyakorlati előnyök

A mérsékelt rezisztenciának köszönhetően a termelőknek kevesebb növényvédő szert kell használniuk a lisztharmat ellen. Ennek kézzelfogható előnyei vannak:

  • költségcsökkentés
  • jobb munkakörülmények
  • kedvezőbb környezet a lisztharmat gomba természetes ellenségei számára, ezáltal további szerhasználat-csökkentés
  • a kereskedők igényeivel összhangban kevesebb szermaradvány

Ez a rezisztencia tehát egészségesebb növényt és ezáltal nagyobb termést eredményez.

A legtöbb lisztharmat elleni szer ként tartalmaz, ami károsítja a fólia anyagát. A Lt Defense rezisztenciának köszönhetően a fólia hosszabb ideig használható marad.  Ezzel további  költségcsökkentésre nyílik lehetőség, és mivel kevesebb hulladék keletkezik, környezetbarátabb is.
 

More information on Lt Defense