Vissza
Fresh cut lettuce production line

Hatékonyság és pulton tarthatóság

Világszerte egyre tökéletesebb módszerek alkalmazásának vagyunk tanúi a zöldség szakmában mind a termelés mind pedig az értékesítés területén. Az értékesítési láncok egyre összetettebbek, a veszteségeket pedig a lehető legkisebbre kell csökkenteni. A termelők olyan növényeket igényelnek, amelyeket könnyű betakarítani és tisztítani, a feldolgozók pedig egészséges haszonnal kívánják értékesíteni termékeiket. Folyamatosan szükséges a „finomhangolás”, hogy a fogyasztók asztalára friss és megfizethető termék kerüljön.

Egészséges profit
Zöldség nemesítő cégként a finomhangolás „a vérünkben van” . Például, olyan sárgadinnye fajtát nemesítünk, amely kisebb magházzal rendelkezik, ezáltal nagyobb hasznot érhetnek el vele a feldolgozók. Vagy éppen kisebb növekedési erélyű paradicsom fajtákat hozunk létre, hogy a termelőknek kevesebbet kelljen a növényeket metszeni. A technológiai fejlesztések is befolyásolhatják a nemesítési célokat. Olyan spenót fajtákon dolgozunk, melyek egyöntetű növekedésük révén alkalmasak a gépi betakarításra.

Esettanulmány: "Új lehetőségek a konyhakész római salátánál"

Lorraine története