Mellissimo

Mellissimo

Az észak-európai piacon egyre inkább keresik a fogyasztók a kis méretű dinnyéket. A kisebb Piel de Sapo dinnyék rendszerint csak a szezon végén kaphatók, ezeknek a késői szedésű dinnyéknek viszont általában gyenge a minősége. Rijk Zwaan ezért nemesítette ki a Mellissimo-t : különleges fajták a kis méretet kedvelő piacok számára. Ezek a dinnyék kb. 2kg tömegűek , kiváló minőségűek és a nagyobb méretű fajtákhoz hasonlóan jó ízűek.

Előnyös tulajdonságok

Ezeket a kisebb méretű dinnyéket a Mellissimo logoról lehet felismerni. Előnyük többek között:

  • egyenletesen kitűnő íz, magas természetes cukortartalom
  • egyöntetű, hosszanti csíkozású, ovális termésalak
  • jellegzetes Piel de Sapo héjszín: sötét zöld alap, olívazöld/világos barna csíkozottsággal
  • alkalmas fajták különféle termesztési területekre
  • jó pulton tarthatóság.

Egyöntetű és megbízható

A Mellissimo típus révén egész évben elérhető az egyöntetűen kompakt méretű, mutatós megjelenésű, jó ízű és biztosan termeszthető dinnye. A márkanév hozzájárul ennek, a fogyasztók bizalmára érdemes dinnyének a felismerhetőségéhez a különféle üzletláncok polcain. Rijk Zwaan új, kompakt Piel de Sapo fajtái lehetővé teszik a forgalom növelését, elsősorban Észak-Európában.

Segítségképpen termesztési ajánlást is adunk a termelőknek a fajták sikeres termeléséhez. A Mellissimo fajtákkal biztos termést lehet betakarítani, széleskörű rezisztenciáiknak illetve a széles szedési ablaknak köszönhetően. Valamennyi Piel de Sapo fajtánk alkalmas biotermesztésre is.

Bővebb információ a Mellissimo dinnyékről