Lorraine története

"Új lehetőségek a konyhakész római salátánál"

A Bakkavor’s cég szándéka szerint minőségi és élvezetes konyhakész élelmiszereket kínál vásárlóinak. A forgalom növelése érdekében termelés-technológusuk, Lorraine Shaw folyamatosan keresi az újdonságokat úgy a termékek között, mind a termesztés-technológiában.

Természetes megoldás

„Az egyik legnépszerűbb saláta termékünk a római saláta levél. Egyik más saláta-féleség sem vetekszik vele édes ízében és finom levélszerkezetét tekintve. Viszont sajnos ez a levél érzékeny leginkább a vágási felület rózsaszín elszíneződésére. Részben ez lehet a magyarázata az utóbbi években tapasztalt forgalom csökkenésnek a csomagolt római saláta levél esetében. Ezért azonnal felkeltette érdeklődésünket, amikor Rijk Zwaantól értesültünk róla, hogy a frissen vágott saláták elszíneződését késleltető természetes tulajdonságon, a KNOX™-on dolgoznak.”

Nagy volumenű kísérletek

„Amikor új terméket választunk Rijk Zwaan kísérleteiből, szoros együttműködésben dolgozunk a termelőinkkel és Rijk Zwaannal. Így történt a KNOX™  esetében is. Bár általában kisebb termesztési és azt követően kisebb feldolgozási próbákat végzünk, ebben az esteben azonnal nagyobb mennyiségű tasakolt terméket vizsgáltunk.”

„ Nagy mennyiségű adat gyűlt össze, ami azt mutatta, hogy a KNOX™   révén  legalább 2 nappal tovább tartható el a saláta. Szükségünk  van még további vizsgálatokra különösen a termesztést illetően, de az első eredmények nagyon ígéretesek.”

Javuló megbízhatóság

„A KNOX™ -ot tartjuk a legjobb megoldásnak jelenleg a feldolgozás hatékonyságának és termékeink megbízhatóságának növelése érdekében. Nagyobb biztonságot jelent a római saláta pulton tarthatósága kapcsán, ami lehetővé teszi, hogy más tulajdonságokra is, mint például szín, alak, íz több figyelmet fordítsunk. A következő nagy lépés az lehetne, ha a római salátát tartalmazó termékek a tasakban is tovább lennének eltarthatók – ez fantasztikus volna!”