Serge története

„Egyre több emberrel szeretném megkedveltetni a paprikát”

Serge Aime Kouakou az utóbbi 15 évben séfként dolgozik. Elefántcsontpartról származik, Londonban tanulta a szakmát, jelenleg egy étterme van Almeriában, így leginkább a spanyol ízlésvilág áll közel hozzá. Személyes ambíciója, hogy minél több embert bátorítson a zöldségfélék fogyasztására.

Inspirációk

„A zöldségfélék remekül illeszkednek az egészséges étrendbe és rendkívül változatosak is !   Rijk Zwaan-nal 2 éve kerültem kapcsolatba és a kollégák számos új termékkel ismertettek meg – többek között olyan intenzív piros  belső színnel rendelkező paradicsommal, amely szusi készítéshez is használható, vagy a színes levél saláták teljes skálájával amit rendkívül változatosan lehet alkalmazni a konyhában. Az ilyen innovatív termékek személyes kihívást jelentenek számomra, hogy új lehetőségeket fedezzek fel. Válaszul szívesen osztom meg tapasztalataimat Rijk Zwaan-nal, hogy felhasználhassák új termékek fejlesztéshez.”

Meglepően édes

„Általánosságban fontosnak tartom, hogy bármilyen módon készítsem is el a zöldségeket, az eredeti ízük felismerhető legyen. Vegyük például a Sweet Palermo paprikát: meglehetősen édes ízű – de mégsem túl édes ! Éppen megfelelő a savassága is. Mivel a héja vékony és alig van benne mag, nagyon változatosan tudom elkészíteni: grillezve, saláták alkotórészeként , de snack zöldségként is ideális. Vannak akik nem szeretik a hagyományos paprikát, az ilyen innovációk azonban lehetővé teszik, hogy a fogyasztók új csoportját is a zöldségfélék fogyasztására csábítsuk.”