Ragyák László - konzervuborka termékfelelős, területi képviselő

„Innovatív fajtákkal dolgozunk"

Ragyák László 1996-tól dolgozik a Rijk Zwaan Budapest Kft-nél. Területi képviselőként Kelet-Magyarországon tevékenykedik és mellette a cégünk konzervuborka termékfelelőse is. Konzervuborkával kapcsolatosan széleskörű és alapos szakmai tapasztalattal rendelkezik, ezért intenzív szakmai kapcsolatot tart fenn számos az RZ Bp. Kft. területén kívüli régiókban lévő partnerekkel is (pl. India, Németország, Mexikó stb.)

Életforma és személyes motiváció

„21 évet csak úgy lehet egy munkahelyen eltölteni, ha az ember a napi teendőket nem szürke feladatként éli meg, hanem kihívásként, ami erőt ad és motivál. 1996-tól számtalanszor átalakult a feladatköröm, kezdetben a tevékenységem a kelet-magyarországi régióra korlátozódott, majd egyre több időt töltöttem a balkáni országokban. Az utóbbi években mind intenzívebb kapcsolatot tartok fenn más földrészek meghatározó uborkás szereplőivel is. Amikor 1996-ban először beléptem az RZ iroda ajtaján nem gondoltam, hogy az RZ-nél dolgozni nem csak munkahely, hanem egyben életforma is.” 

Csapatszellem

„Manapság a termelés, kereskedelem annyira összetetté vált, hogy komoly és tartós sikereket csak jól szervezett csapatmunkával lehet elérni.  Nagy örömömre szolgál, hogy a Rijk Zwaan Budapest Kft-nél nem csak kiválóan felkészült, kreatív, szakemberek dolgoznak, hanem egyben igazi csapatjátékosok is. Ez azért is nagyon fontos, mert ha valamelyikünk átmenetileg nem elérhető, akkor a partnereink nyugodtan fordulhatnak bármelyik másik kollégához, nem maradnak segítség nélkül.”   

Folyamatos megújúlás

„A kertészként és vetőmag forgalmazóként egyaránt, csak akkor lehetünk sikeresek, ha képesek vagyunk a változó gazdasági és környezeti feltételekhez alkalmazkodni, megújulni. Ezért mi a Rik Zwaan-nál azt valljuk, hogy tökéletes fajta nincs, csak a tulajdonságok olyan kombinációja, amely ma leginkább megfelel a piac elvárásainak.”