Hugo története

"A fogyasztók maguk is megnevelhetik friss salátájukat"

Az Amazing Farm szándéka, hogy az egészséges életmód megvalósításához magas minőségű zöldség kínálattal járuljon hozzá. Kiskereskedelmi partnerükkel, a Ranch Markettel és Rijk Zwaannal közösen új és innovatív módon valósítják meg elképzelésüket. Hugo Sukarno marketing menedzser mutatja be a különleges kereskedelmi koncepciót.

Egészséges és biztonságos

„A Ranch Market egy szupermarket lánc Indonéziában, mely különleges és prémium minőségű termékekre helyezi a hangsúlyt. Az egészséges és különösen a biztonságos élelmiszerek kiemelt jelentőséggel bírnak vásárlóink körében, ezért a vízkultúrában nevelt zöldségféléink nagyon népszerűek. Végül is az ilyen módon  termesztett zöldség kevésbé érzékeny a betegségekre és a vásárlók maguk is figyelemmel kísérhetik a növény fejlődését.”

Szaktanácsadás

„2015 elején elkezdtünk egy projektet, melynek keretében a Ranch Market vásárlói az üzletben megépített hidrokultúrás termesztő berendezésből maguk szedhették a friss Salanova salátát. Rijk Zwaan segítséget nyújtott a megfelelő fajta kiválasztásában és szakmai tanácsokkal is ellátott, mivel ez a termesztési mód új volt számunkra.”

Az új koncepciót Tangerangban, Jakarta környéki üzletünk megnyitásakor mutattuk be. A vásárlók nagy lelkesedéssel szedték  kedvenc Salanova saláta típusaikat és helyezték őket bevásárló kosaraikba. Rijk Zwaan különféle marketing eszközökkel segítette a forgalmunkat, mint például prospektusok, receptkártyák csomagolóanyagok.”

Együttműködés az élelmiszerláncban

„Az indulás óta számos kihívással találtuk szembe magunkat a  projekt során, a versenytársak, termékminőség vagy a logisztika terén. Ezek nyilvánvalóvá tették számunkra az együttműködés szükségességét az élelmiszerlánc valamennyi tagja között a vetőmag nemesítőktől a fogyasztókig. Végül is a célunk közös: minél több fogyasztót elérni és friss, egészséges zöldségfélék fogyasztására ösztönözni őket.”