Ron története

"Kiválóan termelhető élelmiszer az egészségtudatos táplálkozáshoz"

A kanadai Windset Farms termesztésvezetőjeként Ron Moes ízletes és kiváló minőségű zöldségféléket szeretne termelni egész évben. A Rijk Zwaannal együtt szeretné a mini uborkát meghonosítani, mint az egészséges étrend kiváló összetevőjét.

Roppanós állag

„Körülbelül 8 éve figyeltünk fel a kisebb méretű snack uborka jelentette piaci lehetőségre. Rijk Zwaan mutatta be a legjobb fajtát abban az időben: a Picowell RZ-t. Mutatós, sötét zöld a héja, kiváló a belső minősége és friss roppanós állagú. Valamint nagy termőképességű, ami boldoggá teszi a kertészt.”

Javított fajták

„Bármikor is vásárol valaki az uborkánkból, ízének és állagának tökéletesnek kell lennie. Igyekszünk az állandó méretet, sötétzöld színt és egyenes alakot mindig biztosítani. A Rijk Zwaan folyamatosan ellát bennünket szakmai tanácsokkal a fajták mellett, az egész cégtől folyamatos támogatást kapunk. Abban is segítenek, hogy az igényeinknek megfelelő új fajtákat találjunk. Továbbra is használjuk a Picowell RZ fajtát és bevezettük a Bonwell RZ-t is lisztharmat és zöld foltosság mozaik vírus rezisztenciája miatt.”

Magas minőség

„A mini uborkát mára teljesen elfogadta a piac. A fogyasztók értékelik kellemes méretét, mely kisebb családok számára is ideális. Továbbá ez a termék kitűnően illeszkedik az egészségtudatos étrendbe is. Az elmúlt évek során a kereslet folyamatos növekedését tapasztaltuk. Rijk Zwaannal együtt továbbra is az a célunk, hogy ezt az igényt kiváló minőségű termékekkel elégítsük ki.”