James története

"Megbeszélések, melyek segítenek a helyes döntések meghozatalában"

James Broekhuizen fiatal és ambíciózus uborka termelő. Néhány éve vette át apjától az Anchor Nurseries cég üzemeltetését. Rijk Zwaan-nal közösen készülnek a jövő kihívásaira.

Szoros kapcsolatban

„Az évek során megtanultuk, hogy nem mindig a termés mennyisége a legfontosabb. A fajtaválasztáskor az egyenletes termésleadás és a munkaerő-barát növényállomány a fő szempontok. A helyes fajtaválasztás és sikeres termesztés érdekében szoros kapcsolatban vagyunk RZ UK munkatársával, Vincent Dupre-val.„

„Rijk Zwaan  Account Manager kollégájának egész éves rendszeres látogatásai és online termesztési tippek mellett Rijk Zwaan UK a mi üzemünkben állítja be nemesítési kísérleteit. Ez igazán komoly előny számunkra, azt jelenti, hogy mindig az elsők között értesülünk a legújabb fejlesztésekről. Rijk Zwaan korábban hollandiai látogatásra is meghívott, ahol inspiráló  lehetőség volt találkozni más  termelő kollégákkal, új ötletekről és technikákról eszmét cserélni.”

Jövőbeni kihívások

„Rijk Zwaan-nal nyílt és őszinte megbeszéléseket folytatunk a jövőbeni fejlődés lehetőségeiről, emellett uborka-nemesítő kollégájuk több alkalommal is ellátogat hozzánk a szezon során. Ez által lehetőségünk nyílik az új fajták és anyagok mellett a jövő piaci trendjeiről és változásairól is szót váltani. A társadalmi elvárások következtében például egyre kisebb lesz a növényvédőszer-felhasználás, így a legmagasabb rezisztencia szinttel rendelkező fajtákra van szükségünk. Gazdaságossági szempontból a lehető leghatékonyabb és automatizálható termesztésre kell törekednünk.”

„Az angliai uborka-termesztés erősítése érdekében úgy gondoljuk, fontos az információcsere,  nem csak RZ UK-vel, hanem a többi termelővel is.”