Kik vagyunk?

Mi vagyunk a Rijk Zwaan. Gyümölcs- és zöldségnemesítő vállalat. Nap mint nap emberek milliói esznek a mi vetőmagjainkból termesztett gyümölcsöket és zöldségeket.

A Rijk Zwaan áttekintése

Több mint 3900 alkalmazott

több mint 30 országban

az éves forgalmunk 30%-át

fordítjuk kutatásra és fejlesztése

25+ termény

több mint 1500 gyümölcs- és zöldségfajta

Az ember az első

A Rijk Zwaan-nál hiszünk abban, hogy az ember az első. Vállalati kultúránk kulcsszerepet játszik minden tevékenységünkben. Számunkra ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak, az ügyfelek és az érdekelt felek jólétét és elégedettségét helyezzük előtérbe. A támogató és befogadó kultúra megteremtésével a hosszú távú siker és a pozitív társadalmi hatás elősegítése a célunk.

Rijk Zwaan Magyarországon

Közvetlen tevékenységünk 1987. januárjában kezdődött, amikor Magyarországon munkába állt (Kelet-Európában is első) munkatársunk. Területi képviselői munkáját kiterjesztve 1989-ben kereskedelmi képviseletet hoztunk létre, majd 1993-ban megalakult leányvállalatunk. Folyamatos fejlődésünk eredményeként cégünk már akkor átvette Magyarország mellett 10 közeli és balkáni ország forgalmazási feladatait, 1996-ban megnyitottuk Kísérleti Kertünket is Felgyőn. Cégünk fejlődésének egyik motorja a jellegzetes cégkultúránk, mely a munkatársakat helyezi a középpontba és így a siker központjába is. Büszkék vagyunk arra, hogy nagyon sok munkatársunk hosszútávon számol velünk, és nemigen van mukaerő elvándorlás. 

Tények és számok 2023/2024

  • Munkavállalók száma világszerte: kb. 3.900 fő; több, mint 30 országban
  • Munkavállalók száma Hollandiában: kb. 1.650 fő
  • Értékesítés több, mint 100 országban, 30 leányvállalaton és számos disztribútoron keresztül
  • Forgalom: 600 millió EUR felett
  • Cikkcsoportok száma: 25 felett
  • Kereskedelmi fajták száma: 1.500 felett
  • Kutatás-fejlesztésre fordított összeg: forgalom 30%-a
  • Piaci pozíció: a világon a 4. a zöldség nemesítő cégek között, 10%-os piaci részesedéssel

Frissítve: 2023.07.17.

Folyamatos innováció

A Rijk Zwaan egy családi tulajdonban lévő nemzetközi gyümölcs- és zöldségnemesítő vállalat, amely több mint 100 ország termelőinek szállít vetőmagokat.

A kutatás áll a középpontunkban. Az éghajlatváltozásra és a folyamatosan változó piaci igényekre felkészülve jövőbiztos fajtákat nemesítünk. A nemesítési folyamat felgyorsítása és a kiváló minőségű vetőmagok biztosítása érdekében olyan modern technológiákat használunk, mint a mesterséges intelligencia, a digitális fenotipizálás és az adatvezérelt nemesítés. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jobb, fenntarthatóbb, nagyobb terméshozamú és a növényi betegségekkel szemben természetes módon ellenálló fajtákat nemesítsünk a termelők és az ellátási lánc további szereplői számára világszerte.

Vetőmagok az élelmiszerlánc elején

A Rijk Zwaan kiváló minőségű gyümölcs- és zöldségfajtákat fejleszt a professzionális agrár-élelmiszeripari ágazat számára. Független családi vállalkozásként világszerte több mint 100 országban működünk. Több mint 25 különböző cikkcsoportot és több mint 1.500 fajtát kínálunk kiváló minőségű vetőmagokkal a termelőknek világszerte. Célunk, hogy a gyümölcs- és zöldségfajták széles választékát kínáljuk, legyen szó high-tech üvegházi, védett termesztésről vagy szabadföldi gazdálkodásról.